<

Col·lecció d'àlbums de l'AFB

Codi classificació AFB4-210
Tipus de document Fotogràfic
Producció inicial 01/01/1860
Producció final 31/12/1960
Resum general Aquesta col·lecció recull un conjunt d'àlbums amb fotografies aplegades amb objectius molts diferents. Aquests àlbums agrupen fotografies per deixar constància d'un esdeveniment important, d'altres per catalogar les obres d'un autor o divulgar o mostrar imatges d'un indret i també n'hi ha algunes que són el fruit de l'activitat d'un col·leccionista. Les imatges reprodueixen paisatges urbans i rurals, retrats, esdeveniments i reproduccions d'obres d'art d'arreu d'Espanya.
Es troben àlbums tan valuosos com: "Bellezas de Barcelona" de Joan Martí, "Fotografías del Puerto de Barcelona. Estado de sus obras en 1896" per Audouard fotògraf, "Fotografías del Puerto de Barcelona. Estado de sus obras en 1897" per Audouard fotògraf, "Exposición Universal de 1888" per Audouard y Cía. fotògrafs i 8 àlbums del fotògraf Antoni Esplugas, que mostren vistes de Catalunya i altres indrets d'Espanya, l'àlbum de Francisco Javier Álvarez "Album fotográfico de los monumentos y edificios más notables que existen en Barcelona con su correspondiente descripción" , 1 àlbum de la visita del comte Galeazzo Ciano al Palau de la Generalitat el 11 de juliol de 1939, 1 àlbum de les obres de reconstrucció del palau de la Metal·lúrgica; 1 àlbum amb fotografies de l'enderroc de la plaça de braus El Torín i de la inauguració del camp de futbol de la Catalana de Gas a la Barceloneta, 1 àlbum amb fotografies d'en Rudy Ventura
;
Condicions d'accés a el document Lliure accés a la consulta
Notes L'any 2008 es va traspassar de la Biblioteca de l'AHCB l'àlbum "Album fotográfico de los monumentos y edificios más notables que existen en Barcelona con su correspondiente descripción"