Al front

Codi classificació AHCB3-235/5D.19
Tipus de document Visual
Producció inicial 01/01/1936
Producció final 31/12/1939
Resum general Una caravana de milícies populars pertanyents a organitzacions antifeixistes catalanes es dirigeix a Saragossa per alliberar les capitals aragoneses que havien quedat sota el control de l’exèrcit revoltat amb l’esclat de la guerra civil ;
Condicions d'accés a el document Lliure accés a la consulta
Notes Miguel Cabanellas durant la Segona República fou director general de la Guàrdia Civil. El 18 de juliol de 1936 secundà l'aixecament militar. Presidí la Junta de Defensa, com a general més antic, fins al nomenament (1 d'octubre) del general Franco com a cap de l'estat i generalíssim.
El Front d'Aragó va quedar constituït el mateix estiu de 1936 quan des de Barcelona i altres poblacions catalanes varen sortir les primeres milícies populars.
UHP. La consigna Uníos Hermanos Proletarios va ser adoptada pels revolucionaris asturians en la Revolució d'Octubre de 1934, buscant representar la unitat d'acció del proletariat asturià i les seves diverses tendències. Més tard va ser una proclama habitual del bàndol republicà i els seus defensors en la Guerra Civil.
Signatura topogràfica -1 - G4 - 5 - Caixa - 1 - 15 ;
doc.mssearch_author Bartoli Guiu, Josep ;
Cota Dipòsit Carreras Candi . G4.5- C1/15. DIGITALITZAT
24882